everybody logo loves to eat

Фотоотчет с первой встречи программы Travel&Food. English Edition 0.1

Фотоотчет с первой встречи программы Travel&Food. English Edition 0.1

Наша первая встреча посвященная интерактивному английскому выходного дня была связана с итальянской кухней и путешествиями в эту жаркую страну, где каждый гастро любитель обязательно найдет свое любимое блюдо, место и отдых для души! Главная задача подобных встреч — в непринужденной обстановке учить/практиковать и легко говорить на английском языке! Общаться с интересными люди, открывать для себя новые вкусные места и просто наслаждаться времяпровождением! Итальянская кухня,  была выбрана первой для обучения и практики английского языка не случайно, поскольку как и сама кухня, английский прост в восприятии, если вы открыты к обучению. А вкус и легкость приготовления блюд итальянской кухни прекрасно подходят, чтобы разобрать рецепт, процесс приготовления и выучить все этапы на английском языке.
Ресторан Balmelli Restoarant&Bar радушно принял группу и, вместе с Шеф-поваром ресторана — Сергеем Сарычевым, провел вкусный мастер-класс по приготовлению фирменной пиццы «4 сыра». Традиционная пицца (не новинка для каждого из нас), но, благодаря локальным домашним сырам, она придется по вкусу любому гастро гику!
Курс вела и продолжает это делать — Виктория Базилевич.

Quattro Formaggi (4 Cheese) Pizza
Ingredients
For the Pizza Base:
Dough.
For dough we need:
* flour “Caputo red” ( classic flour from soft wheat varieties, very finely ground 750gr
* water 35 degrees C 360ml
* yeast live 2 gr
* olive oil 20ml
* sugar 3 gr
*salt 8 gr
Mix yeast, water, oil, sugar and put it aside for 5 min so that the yeast is activated. Next step: mix all this liquid substance/mass with flour. Mix all the ingredients till you get a smooth consistency.
Put the dough in the bowl and cover with plastic wrap/clingfilm
Leave the dough to rise for 20-30 min in room temperature.
After 20-30 min. take the dough and start forming the dough balls (approx. 210-220 gr)
Put out the dough balls on the flat surface or baking tray, cover with plastic wrap/clingfilm and keep in the fridge +5C for 12 hours
In case, you don’t have time, keep the dough in room temperature for appr 3-4 hours
For the topping:
In our restaurant we are using good quality products only
Since we are cooking Quattro formaggi pizza we gonna take different types of cheese. These are:
*Mozzarella 100 gr
*Ricotta 40 gr
*Grana Padano 15 gr it’s a hard cheese (semi-fat)
*Gorgonzola 15 gr agaed for 12 months
Also, we gonna use cream 30%, 65ml as the main sauce
Cooking method
The dough is elastic and ready to be rolled out
Step 1: roll out the dough
It can be done by hand, in a classical way and by means of rolling pin
If you use rolling pin the edges of pizza gonna be small
If you do it by hand, they gonna be high and nice to look at, also crispy
Do it the way it’s comfortable for you
We gonna roll out our dough in a classical way with our own hands.
Step 2: The dough is rolled out and creamed so it’s time to top it with cheese but except for Grano Padano cheese. This cheese goes at the end.
We bake our pizza under 300C for 2-3 min, in case you have a stone oven at home)
Otherwise, you bake it in the oven under 250C for 5-7min. Before serving pizza, spread/disperse Grano Padano cheese on top. Voila! Our pizza is ready!!

Фото: Тамила Неговская

« 1 из 2 »